Nieuwe-Vorst-Cultureel-CafeIn de binnentuin van de Nwe Vorst tijdens de pauze van het cultureel café in Tilburg.

Een nieuw literair tijdschrift, nieuwe cultuurplannen rond de kermis, nieuw muzikaal talent en ook: het eerste optreden van de toekomtige stadsdichter Jasper Mikkers. Veel nieuws dus, in een extra muzikaal Cultureel Café, om het seizoen af te sluiten. Zondag 30 juni, theater De NWE Vorst, van 12 tot 14 uur. De entree is gratis.

Jasper Mikkers wordt de zesde Tilburgse stadsdichter. Eind augustus is de installatie, maar het Cultureel Café neemt daar alvast een voorschot op: de eerste plannen, het eerste interview en het eerste officieuze optreden is aanstaande zondag al. Ook blikken we terug: wat heeft tien jaar stadsdichterschap nu eigenlijk opgeleverd?

Ander literair nieuws komt van Martijn Neggers en Lukas Meijsen. Zij zijn mede-grondleggers van een nieuw literair tijdschrift in wording: Titaan. Een initiatief met Tilburgse roots en landelijke uitstraling. Dat geldt ook voor de combi kermis-cultuur, die dit jaar meer vormt krijgt dan ooit. Ernest Potters en Ingrid Luijckx doen het hoe en wat uit de doeken. En Soundscapes-man Peter Hofland (ook actief op de Kermis) laat zien en horen hoe Tilburg is veranderd in de loop der jaren. Verder zijn er optredens van Stefan Pietersen (singer-songwriter), Akim A.J. Willems (winnaar Tilburgs Dichttalent), en dat alles in een even stevige als sfeervolle muzikale omlijsting van booming progrock-groep Scartlet Stories.